Jäsenmaksu

Opiskelijajäsenyys

Opiskelijajäsenyys on maksuton. Se kestää maksimissaan 4 vuotta liittymispäivästä. Jos opintosi jatkuvat pidempään, voidaan opiskelijajäsenyyden kestoa jatkaa.

Liity MMA:n opiskelijajäseneksi

Opiskelijan työelämäjäsenyys

Opiskelijan työelämäjäsenyys sisältää jäsenyyden Myynnin ja markkinoinnin ammattilaisten työttömyyskassassa sekä ammatillisen vastuu-ja oikeusturvavakuutuksen.

Opiskelijan työelämäjäsenyyden vuosimaksu on 120 euroa. Maksun voi maksaa kahdessa erässä, jolloin summa on 60 euroa / erä. 

Jos työskentelet osa-aikaisesti vähintään 18-tuntisia työviikkoja tai teet kesätöitä sen verran, että työssäoloehto täyttyy, sinun kannattaa liittyä Myynnin ja markkinoinnin ammattilaisten työttömyyskassaan jo opiskeluaikana. Miten työssäoloehto täyttyy? Lue Työttömyyskassojen yhteisjärjestön sivuilta

Jos et heti valmistumisesi jälkeen pääse töihin, työttömyyskassan jäsenyydestä on hyötyä. Ansiosidonnaisen työttömyyspäivärahan suuruus määräytyy työssäoloehdon kerryttäneiden työviikkojen ansiotuloihin.. Työttömyyskassan maksaman ansiopäivärahan taso on merkittävästi korkeampi kuin KELA:n maksama työttömän peruspäiväraha.

Lisätietoa:

  • työttömyyspäivärahan suuruudesta ja kestosta MMA:n työttömyyskassan sivuilta
  • työttömyyspäivärahan edellytyksistä Työttömyyskassojen yhteisjärjestön sivuilta.

Opiskelijajäsen, hae työttömyyskassan jäsenyyttä (=opiskelijan työelämäjäsenyys) verkkolomakkeella.

Opiskelun jälkeen

Kun olet ollut opiskelijajäsenenä neljä vuotta, sinusta tulee MMA:n työsuhteinen jäsenen. MMA tekee tämän siirron automaattisesti. Tämä jäsenyys ei kuitenkaan sisällä työttömyyskassan jäsenyyttä. Jos olet työelämässä, sinun kannattaa hankkia itsellesi turvaa työttömyyden varalle ja liittyä myös työttömyyskassan jäseneksi. Se käy kätevästi verkkolomakkeella.

Jos et halua siirtyä opiskelijajäsenestä työsuhteiseksi, niin silloin sinun pitää ilmoittaa asiasta: jasenpalvelu@mma.fi.